Početak Gradske vesti Uz online prijave mogućnost izbora pet želja za upis na FTN

Uz online prijave mogućnost izbora pet želja za upis na FTN

31
0

Srednjoškolci, koji su zainteresovani za upis na Fakultet tehničkih nauka, od ove školske godine imaće jedinstvenu mogućnost da prilikom prijave na Кonkurs FTN-a odaberu pet studijskih programa čime će sebi obezbediti konkurisanje na više budžetskih mesta.

Prethodnih godina na FTN-u je postojala mogućnost navođenja do tri studijska programa, dok je od ove godine ista proširena na “Pet želja“. Кandidati će svoje želje, kao i do sada, navoditi po prioritetu prilikom prijavljivanja za polaganje prijemnog ispita.

Na Fakultetu tehničkih nauka postoji devet kategorija prijemnih ispita po kojima je grupisano ukupno 29 studijskih programa osnovnih akademskih i osnovnih strukovnih studija na koje će se školske 2020/21. godine ukupno primati oko 2.700 brucoša. Prijavljivanje je predviđeno da se održi tokom naredne nedelje i vršiće se elektronskim putem prema detaljnom uputstvu koje je kreirano da se srednjoškolcima što više olakša ovaj proces i koje je objavljeno na sajtu Fakulteta. Web aplikaciju pomoću koje će se vršiti online prijave razvila je IT služba Fakulteta tehničkih nauka.

Više informacija zainteresovani mogu pronaći na sajtu Fakulteta u delu namenjenom upisu i u Fejsbuk grupi “Biću student FTN – UPIS 2020“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here