Vaterpolisti Vojvodine počeli štrajk, traže smenu uprave kluba

Nezadovoljni odnosom uprave, celokupnom situacijom u klubu, ali i velikim brojem neisplaćenih zarada, vaterpolisti Voše stupili su u štrajk. Kako su rekli za 021.rs, to znači da neće trenirati do daljeg a, ukoliko bude bilo potrebno, neće ni igrati utakmice u novoj sezoni, koja počinje 13. oktobra gostovanjem Galeba iz Makarske u Novom Sadu.

 
Štrajk igrača dolazi posle štrajka trenera u klubu koji se takmiči u regionalnoj A2 ligi. Igrači su obavestili stručni štab da obustavljaju treninge, a o celokupnoj situaciji obaveštena je i uprava kluba. Zahtevi prvotimaca Vojvodine su jasni – isplaćivanje nagomilanih dugovanja i kompletna smena uprave i direktora kluba.
 
„Dok iz kluba neko ne odgovori, dok se nešto ne uradi, mi smo u štrajku i nećemo trenirati. Ukoliko ne bude nikakvog odgovora, onda verovatno nećemo igrati ni utakmice. Nema smisla ni počinjati novu sezonu, na ovo se ukazuje duže vreme, ali nisu želeli da nas slušaju. Pokušavali smo i ranije da se reši problem, pozivali upravu na sastanke, da pronađemo neko rešenje, ali svaki put smo slušali iste priče, kako je situacija u državi loša, kako je teško, da će se truditi da reše probleme, ali nikad ništa nije urađeno“, poručuju iz prvog tima Vojvodine za 021.rs.
 
U upravi kluba su naveli za 021.rs da će se oni javnosti obratiti zvaničnim saopštenjem, ne komentarišući aktuelnu situaciju.
 
Igrači su naveli da se većini prvotimaca duguje više od 15 plata, te da je bilo situacija u kojima su „igrači ostajali i bez osnovnih životnih potreba“. Dodaju su ogorčeni zbog trenutnog stanja u klubu sa tradicijom dužom od osam decenija i da su zbog „odnosa uprave prema njima primorani na ovakav čin“.
 
„U petak će se održati redovna skupština kluba, na kojoj bi trebalo da se izglasa finansijski izveštaj iz prethodne sezone. To nije izborna skupština, ali mi ćemo naše saopštenje proširi i poslati ga klubu, trudićemo se da ono bude pročitano na skupštini i da svi koji budu prisutni čuju šta se stvarno dešava u klubu nekoliko godina unazad“, dodali su igrači za 021.
 
Vaterpolo klub Vojvodina je u martu ove godine iz budžeta Grada Novog Sada dobio 15 miliona dinara za rad, što je treća najveća suma koju je dobio neki gradski klub, odmah posle OK Vojvodina i RK Vojvodina. Račun kluba se u martu ove godine na jedan dan našao u blokadi, vidi se iz podataka Narodne banke Srbije.
Autor: Zoran Strika – strika@021.rs