Početak Gradske vesti Vatrogasnim društvima u Vojvodini 20 miliona dinara za nabavku opreme

Vatrogasnim društvima u Vojvodini 20 miliona dinara za nabavku opreme

30
0

Predstavnicima vatrogasnih društava ugovore o dodeli subvencija uručio je danas, 18. aprila, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić.

Božić je ovom prilikom istakao da je Pokrajinska vlada i ove godine, preko resornog sekretarijata, subvencionisala nabavku neophodne opreme za vatrogasna društva, s ciljem da se unaprede njihove aktivnosti i pomogne rad na terenu.

Pedeset i jedno vatrogasno društvo sa teritorije AP Vojvodine dobilo je danas ukupno 20 miliona dinara bespovratnih sredstava za opremanje službi za gašenje požara na poljoprivrednom zemljištu.

Božić je dodao da će se i sledeće godine nastaviti podrška vatrogasnim društvima, te da će budžet za ovu namenu biti znatno veći, kako bi se obuhvatilo što više vatrogasnih udruženja.

Među ovogodišnjim korisnicima subvencija su i dobrovoljna društva iz Riđice i Bačkog Gračaca, koja su dobila po 451.000 dinara za nabavku zaštitnih uniformi za vatrogasce. Kako su istakli Nemanja Marinković iz DVD „Riđica“ i Dušan Popović iz DVD „Bački Gračac“, od početka godine je u oba mesta zabeležen povećan broj intervencija na terenu, uglavnom zbog zapaljenog niskog rastinja i trave. Stoga je svaka pomoć u vidu nabavke opreme dobrodošla, naročito za rad na terenu.

Na konkursu su, pored nabavke opreme, podržani i programi koji treba da doprinesu podizanju svesti građana o značaju aktivnosti dobrovoljnih vatrogasnih društava, povećanju nivoa znanja i veština njihovih pripadnika, te popularizaciji dobrovoljnog vatrogastva.

Novi Sad, 18. april 2022. godine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here