Početak Uncategorized Večeras počinje 7. festival snimateljskih ostvarenja „Slika u pokretu“

Večeras počinje 7. festival snimateljskih ostvarenja „Slika u pokretu“

17
0
Sedmi festival snimateljskih ostvarenja „Slika u pokretu“ počinje večeras svečanim otvaranjem u 21.00h i novosadskom premijerom filma „Usekovanje“ u Kulturnom centru Novog Sada. Tokom četiri festivalska dana biće prikazano šest dugometražnih igranih filmova. 
 
„Ala je lep ovaj svet“, „Komedija na tri sprata“, „Nebesa“, „Strahinja Banović“, „Trag divljači“ i novosadska premijera filma „Usekovanje“ – to je ono što nam donosi sedmo izdanje festivala koji je nastao sa idejom da sagleda i afirmiše rad direktora fotografije u domaćoj kinematografiji. Nakon projekcija biće priređeni i razgovori sa direktorima fotografije. Pomenuti filmovi će se takmičiti za nagradu za najbolji snimateljski rad koju dodeljuje tročlani stručni žiri, ove godine u sastavu: direktori fotografije Miloš Jaćimović SAS, Raquel Fernandez i Milorad Glušica. Budući da je u pitanju festival koji predstavlja i svojevrsni kongres struke, studenti kamere, snimatelji i mladi direktori fotografije imaće priliku da učestvuju u čak dva masterclass programa – „Filmska fotografija između vizuelnog i dramskog“ Miladina Čolakovića SAS i „Pokretna slika
kao ciljana interpretacija“ Đorđa Arambašića SAS. Prijave za besplatno učešće na masterclass programima su već otvorene na slikaupokretu.rs. Filmski profesionalci ne smeju da propuste prezentaciju filmske opreme kompanija Arri, Sony, Zeiss, Cooke, Teradek.. koja će biti održana 18. decembra u 10:30 u Kulturnoj stanici Svilara. Bogat festivalski program upotpuniće i projekcije studentskih kratkometražnih filmova, kao i projekcija filma „Zima jednog proleća“. 
 
Ulaznice za glavni takmičarski program su u prodaji na svim Gigstix prodajnim mestima i na sajtu gigstix.com po ceni od 300 dinara po projekciji. „Slika u pokretu“ podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, grada Novog Sada i Filmskog centra Srbije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here