Vinarije iz Vojvodine predstavljene na Paviljonu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

Petog dana 90. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, predstavljeno je više od 10 vinarija iz Vojvodine, na paviljonu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, u Hali „Master“.

Organizovano i predstavljanje Nacionalnog parka „Fruška gora“, najvećeg nacionalnog parka u našoj zemlji.

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Republici Srbiji Mubarak Said Ahmed Buršid el Daheri, prisustvovao je današnjoj prezentaciji vinske ponude.

Prema rečima Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam dr Nenada Ivaniševića, važno razvijati turizam na Fruškoj gori zajedno sa Nacionalnim parkom, kao i sa resornim ministarstvom.

„Danas je izdvojeno novih 45 miliona dinara za rekonstrukciju puta ka spomeniku Branka Radičevića, a pre dve nedelje smo izdvojili preko osam miliona za nabavku novog mobilijara na Fruškoj gori. Hoćemo da pokažemo da je – kad smo zajedno – sve moguće. Fruška gora je dobro poznata lepotica, a mi zajedno sa Bogoslovijom u Sremskim Karlovcima razvijamo verski turizam. Uskoro će biti gotova aplikacija za mobilne telefone za sve koji žele da posete fruškogorske manastire. Ideja svih ovih dana na Novosadskom sajmu jeste predstavljanje onoga što je najbolje iz Vojvodine, a to su prevashodno ljudi koji je čine onim što jeste“, istakao je Ivanišević.

Direktor Nacionalnog parka „Fruška gora“ Živko Cvetković se zahvalio na mogućnosti da Nacionalni park predstavi svoje projekte i aktivnosti, kako aktuelne, tako i one predviđene za naredni period, uz napomenu da je saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam intenzivirana, što je iznedrilo i zajedničke projekte, kao i rad na zacrtanim pravcima razvoja turizma na Fruškoj gori.

Nacionalni park „Fruška gora“ se bavi i naučnoistraživačkom delatnošću, kao i kulturno-obrazovnim aktivnostima, te projektovanjem i uređivanjem područja, uz revitalizaciju ugroženih delova Nacionalnog parka.

Danas su se posebno predstavili vinski vitezovi reda „Arena Zabatkiensis“ iz Subotice, koji su ovom prilikom uručili plaketu, zahvalnicu i „Medalju prijateljstva“ sekretaru Ivaniševiću i Sekretarijatu, za vrlinu i izuzetan doprinos unapređenju vinskog turizma.

Priznanje je uručeno povodom jubilarne 2 decenije postojanja tog vinskog reda.

Ivanišević je najavio da će sutrašnji dan na paviljonu Sekretarijata biti u znaku romskog preduzetništva.