Vladislav Dajković osniva političku partiju: Ja krećem. Mi krećemo. Slobodna Crna Gora kreće!

 

Politički aktivista Vladislav Dajković iz Crne Gore, najavio je osnivanje političke partije

Njegovo obraćanje javnosti prenosimo u celosti.

„Obavještavam vas da sam pokrenuo proceduru osnivanja nove političke stranke u Crnoj Gori. Sa vama sam sve podijelio. Svaki trenutak sreće, tuge, radosti, pa i boli. Na mom licu ste mogli da vidite bijes i prkos kad smo zahtijevali slobodu na crnogorskim ulicama.

Na mojim usnama ste mogli da pročitate molitvu kad smo po kiši, suncu i snijegu branili naše svetinje – od onih kojima ništa nije sveto.

Čvrsto vjerujući u ideju ljepše i slobodne Crne Gore – koja je bila i ostala moj vrhovni ideal i razlog zašto se borim, dišem, živim – odlučio sam da sa velikom grupom prijatelja i istomišljenika osnujem ozbiljnu i jaku političku organizaciju koja će biti čuvar crnogorske slobode.

Ta organizacija će biti novi talas na političkoj sceni – talas koji će da poklopi i razbije sve mračne stijene prošlosti, podjela, korupcije, bratske mržnje, nezaposlenosti, falsifikovane istorije i drugih prepreka koje su opterećivale našu zemlju, ali i našu odlazeću mladost. Nakon odbrane naše Crkve, vrijeme je da odbranimo i naše živote.

Ja krećem. Mi krećemo. Slobodna Crna Gora kreće. Ima nas mnogo.“