Voda u Petrolendu ispravna, hlor u propisanim količinama

Voda u akva-parku Petrolend zdravstveno je ispravna, poručuju u Sanitarnoj inspekciji 

Portal 021.rs obratio se inspekciji sa pitanjima u vezi sa ispravnošću vode u bazenima Petrolenda, nakon što su se u javnosti pojavila svedočenja ljudi koji tvrde da su posle posete akva-parku imali reakciju na veliku količinu hlora.

Kako navode, do sada su imali jednu žalbu koja se odnosila na iritaciju hlorom u Petrolendu, zbog čega je inspekcija obavila vanredni nadzor.
„Tom prilikom je utvrđeno da se redovno, od strane akva-parka, prati stanje svih parametara koji utiču na kvalitet bazenske vode. Na osnovu analiza Instituta za javno zdravlje Vojvodine i evidencija koje vodi akva-park Petrolend utvrđeno je da su vrednosti rezidualnog hlora bile u granicama vrednosti koje su propisane Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti bazenskih voda“, navode u Sanitarnoj inspekciji za 021.rs.
Iz Sanitarne inspekcije naglašavaju da se tokom letnjih meseci pojačava nadzor bazenskih voda. Kako dodaju, u okviru ovih pojačanih nadzora kontroliše se i voda za kupanje u Petrolendu.
U međuvremenu, na pitanja 021.rs odgovorili su i u Petrolendu. Navode da nisu u mogućnosti da daju bilo kakvu izjavu, jer se radi na prikupljanju svih potrebnih informacija i utvrđivanju činjenica.
„Akva-park Petrolend, u skladu sa svojom poslovnom politikom, svakodnevno preduzima sve potrebne higijensko-tehničke mere predviđene važećim propisima, a bezbednost i zdravlje posetilaca predstavljaju prioritet u našem poslovanju“, zaključuju u Petrolendu.
021