Početak Politika Vojvodina je posvećena međunarodnoj saradnji!

Vojvodina je posvećena međunarodnoj saradnji!

33
0

Pastor je učestvovao u Salcburgu na 14. Konferenciji evropskih regiona i gradovakoju tradicionalno organizuje Institut regija Evrope (IRE). Ovogodišnji skup ima dodatnu važnost zbog aktuelnog predsedavanja Austrije EU, što otvara mogućnost da poruke i stavovi evropskih regiona brže i lakše dopru do evropskih institucija.

„Konferencija u Salcburgu, koju tradicionalno organizuje naš višegodišnji partner IRE, u saradnji s Komitetom regiona EU, prilika je da AP Vojvodina bude na izvoru kreiranja političkih inicijativa i odluka koje se tiču partnerstva evropskih regiona i evropske regionalne politike„, rekao je Pastor.

Naglasio je da učestvovajem na ovakvom događaju Vojvodina doprinosi širenju slike o posvećenosti Republike Srbije procesu evropskih integracija.

U fokusu rada učesnika 14. Konferencije evropskih regiona i gradova nalaze se te teme regionalne saradnje, subsidijarnosti u Evropi. Tajiđe, tema su i pitanja koja se tiču budućnosti EU iz ugla regiona i gradova, digitalne budućnosti, energije, ruralne depopulacije, navodi se u saopštenju.

Institut regiona Evrope okuplja više od 120 regiona, gradova, opština, kompanija i investitora iz 19 zemalja Evrope, a počasni članovi Komiteta IRE su, između ostalih, i kancelar Austrije Sebastijan Kurc i evropski komesar za pregovore o proširenju i politiku susedstva Johanes Han.

Izvor: RTV

Foto : Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here