Vojvođanski simfonijski orkestar na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta

Sutra, 10. februara, s početkom u 20 časova, Vojvođanski simfonijski orkestar će na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta izvesti drugi od ukupno tri koncerta u okviru programskog luka SEOBE predstavljajući program pod nazivom „The best of Novi Sad“.

S ciljem da našem gradu predstavimo neke od najboljih interpretatora, koje je život i rad doveo u Novi Sad, ovom prilikom će nastupiti Kemal Gekić, jedan od najistaknutijih pijanista svoje generacije, koji se školovao i radio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Njegove interpretacije krasi originalnost pristupa, često provokativnog i intrigantnog, hrabrog i uverljivog, što ćemo moći čuti u interpretaciji Koncerta za klavir i orkestar br. 2 J. Bramsa.

Ovo muzičko veče će svojim nastupom oplemeniti još jedan umetnik zadivljujuće biografije, koji nakon dosta godina provedenih u inostanstvu, prenosi svoje znanje mladim violinistima Akademije umetnosti u Novom Sadu. Stefan Milenković, veliki virtuoz na violini, izvešće Koncert za violinu i orkestar br. 2 F. Mendelsona. Biće ovo drugi nastup Milenkovića sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, a četvrti maestru Srboljubu Diniću, koji će biti za dirigentskim pultom. Na repertoaru će se još naći i Klasična simfonija S. Prokofjeva.

Ulaznice za koncert su u prodaji na blagajni Srpskog narodnog pozorišta (Pozorišni trg 1, tel: 021/520-091), prema radnom vremenu biletarnice. On line rezervacije i kupovina na https://prodaja.snp.org.rs/sr/site/sectionGroup/index/2848

Cene ulaznica su 1.600 i 1.200 dinara (parter), 1000 (balkon).

Novi Sad, 9. februar 2022. godine