Početak Uncategorized Vojvođanski Simfonijski Orkestar u Sinagogi

Vojvođanski Simfonijski Orkestar u Sinagogi

23
0

Vojvođanski Simfonijski Orkestar u petak 12. marta, u Sinagogi, s početkom u 19,00 časova, vodi nas muzikom kroz četiri godišnja doba

Solista i umetnički rukovodilac: Gordan NIKOLIĆ, violina
Program: Vivaldi, Pjacola

Na programu koncerta će se naći istoimene kompozicije dva čuvena, ali stilski i vremenski potpuno različita i udaljena autora. Verovatno da ne postoji osoba koja nekada nije čula barem jedan od ukupno četiri violinska koncerta Antonija Vivaldija: Proleće, Leto, Jesen ili Zimu, koji dočaravaju vedre prolećne večeri, letnje podne, olujno jesenje nebo i snežnu oluju. Takođe su veoma popularna i Četiri godišnja doba iz Buenos Ajresa Astora Pjacole, koja će u aranžmanu za violinu i gudački orkestar ruskog kompozitora L. Desjatnikova, zaokružiti ovo jedinstveno muzičko veče, a povodom 100 godina od rođenja Astora Pjacole, jednog od najuticajnijih argentinskih kompozitora i izvođača na bandoneonu.
Uloga soliste i umetničkog rukovodioca pripašće umetniku s dvadeset godina dugom karijerom koncertmajstora u Londonskom simfonijskom orkestru, violinisti svetskog renomea – Gordanu Nikoliću.

Prodaja ulaznica za koncert u Muzičkoj omladini Novog Sada – Katolička porta 2, radnim danima od 9h do 13h i dva sata pred početak koncerta, do početka programa, u holu Sinagoge.

Cena ulaznice: 1.000,00 dinara. Studenti, đaci i penzioneri imaju popust 50%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here