Početak Gradske vesti Vozovi kreću preko novog železničkog mosta u subotu u podne

Vozovi kreću preko novog železničkog mosta u subotu u podne

34
0

Ona je danas izjavila i da se očekuje da se do juna završe preostali radovi na pristupnim saobraćajnicama, kako bi građani Novog Sada mogli u potpunosti da koriste novi most. 

Prema redu vožnje na sajtu „Srbija voza“ prvi bi preko mosta trebalo da pređe voz na liniji Novi Sad- Beograd (centar) koji u subotu polazi u 13.30 časova.

Podsetimo da je železnički saobraćaj preko Dunava u prekidu od četvrtka uveče pa do subote u podne zbog radova na montaži kontaktne mreže na novom železničko-drumskom mostu, sagrađenom na mestu nekadašnjeg Žeželjevog mosta.

Novi most je pre nekoliko dana imao i testove opterećenja. Nije bilo nikakvih zvaničnih informacija o tome, jedine je izneo projektant Aleksandar Bojović na forumu NSBuild.

Dodajmo i da državni organi nigde nisu spomenuli informacije o tehničkom prijemu, upotrebnoj dozvoli i drugim saglasnostima koje su neophodne da bi neki most ili saobraćajnica mogli da se koriste. Tako će izgleda i ovaj most, kao i prethodni novosadski mostovi, početi da se koristi, a možda i godinama služiti svrsi, a da nikad ne dobije sve dozvole.

Autor: 021.rs/Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here