Početak Gradske vesti Vrbaški Lazin park dobio novih 100 stabala

Vrbaški Lazin park dobio novih 100 stabala

11
0

Ovog vikenda, u parku u ulici Laze Kostića, aktivisti Ekološkog pokreta Vrbasa i članovi SD „Lazin park“, uz brojnu podršku, sadili su preko sto sadnica različitih vrsta drveća i žbunja. U ovoj akciji učestvovali su i učenici 7. razreda OŠ „Bratstvo-jedinstvo“, članovi SC „Olimp“ iz Vrbasa, AK „Hajduk“ iz Kule i OK Vrbas.

Deo sadnica, uključujući evodiju, platan, jasen, javor, koprivić, čempres, tujа, zlatni i plavi jуniperus, nastaviće da obogaćuje zeleni pojas parka. Ova aktivnost je deo širokog pokreta ekološkog aktivizma i obrazovanja, a iz PIK „Karnex“, Industrije mesa, donatori sadnica, već šestu godinu podržavaju ozelenjavanje lokalne zajednice. Ostali podržavaoci uključuju PIK Bečej i ‘Sunoko Biogas’, koji su obezbedili humus i podršku u radu.

Učesnici, uz instrukcije i radionicu za decu, delimično usmeravajući svoj entuzijazam prema ekološkoj svesti, ostvarili su i značajan društveni aspekt akcije. Sekretar Ambasade Velike Britanije u Beogradu, Kristofer Lei, prisustvovao je akciji kao predstavnik donatora, a ostali zvaničnici i predstavnici „Trag fondacije“ takođe su delili radost i angažovanost u projektu zaštite parka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here