Vučević na sastanku s Milanom Bajićem, koordinatorom pri izgradnji Mosta slobode

Danas, 13. aprila gradonačelnik Miloš Vučević se sastao sa koordinatorom pri izgradnji Mosta slobode, Milanom Bajićem.

Gospodin Milan Bajić je za mene jedna od živih legendi Novog Sada, čovek koji je obavljao izuzetno značajne funkcije u Gradu i Pokrajini. Inženjer Milan Bajić je bio koordinator za izgradnju Mosta Slobode i upravo je on čovek koji je izdao upotrebnu dozvolu za „kičmu“ našeg grada – objavio je na instagram nalogu Miloš Vučević.

I tada je on, kako naglašava Vučević, vodio borbu protiv zaslepljenih i malicioznih pojedinaca koji su ,,Slobodu“ smatrali nepotrebnom i, u svojoj malicioznosti, nazvali ga ,,vikendaškim“, uz medijske napade i propagandističke pamflete koje se i danas trpe.

Od deke Milana sam saznao kako su tada izdržali napade, ali sam čuo i divnu priču kako je ogromna većina Novosađana stala iza Mosta Slobode i da su se gradske radne organizacije čak odrekle bankarskih kamata u to ime, i da su tako, zajedno, veličanstven Most Slobode završili kada su svi prigovori odmah utihnuli.

Zatim se gradonačelnik zahvalio Bajiću na razgovoru i podeljenom iskustvu.

Hvala vam, Milane Bajiću, na današnjem razgovoru, još ima one prave ,,stare“ garde novosadskih funkcionera, urbanista i vizionara, onih vrednih, nesalomivih i ,,do koske“ principijalnih kadrova koji su u naš grad uložili ceo svoj život i znanje i predali ga nama, mlađima, onako lepog i uređenog. Znamo šta nam je činiti, hvala na savetima i iskustvu, neprocenjivi su!

Novi Sad, 13. aprila 2022. godine