Vučević: Porodica i deca su stub našeg društva i opstanka našeg naroda

-Želimo da pošaljemo jasnu poruku da ne treba živeti egocentrično, jer je roditeljstvo najteža, ali i najlepša i najvažnija misija u životu čoveka – izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Prema rečima gradonačelnika, Grad Novi Sad sprovodi niz mera koje su usmerene porodicama sa troje ili više dece.

Ove godine Grad Novi Sad podelio je 200 auto-sedišta za decu i još 100 će biti obezbeđeno u septembru kao vid podrške Grada porodicama, a posebno višečlanim. Postoji lepeza mera koje sprovodimo u populacionoj politici. Grad Novi Sad omogućio je da borvak u vrtićima PU Radosno detinjstvo“ bude besplatan za svu decu, subvencionišemo boravak u privatnim vrtićima za preko 3000 dece, besplatni su udžbenici za đake prvake, kao i za decu iz porodica sa troje i više dece, takođe užina i prevoz. Smanjili smo cenu đačke i studentske pokazne karte za javni prevoz. Na konkursu za dodelu stanova posebno favorizujemo višečlane porodice – istakao je Vučević i dodao da se divi porodicama sa više dece.

Gradonačelnik iznosi da ovim porodicama sigurno nije lako, jer, kako kaže, mnogo je to neprospavanih noći, ali posle, kuća nije prazna.

Imate sa kim da budete za praznike, imate za koga da živite i radite. Tu ne stajemo jer su porodica i deca stub našeg društva i opstanka našeg naroda – zaključio je Vučević.

Novi Sad, 12. jun 2022. godine