Početak Gradske vesti Vučević: U potpunosti stojimo na raspolaganjuj Budvi i opštinama u Boki...

Vučević: U potpunosti stojimo na raspolaganjuj Budvi i opštinama u Boki Kotorskoj koje su se kandidovale za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine

31
0

Gradonačelnici Novog Sada i Budve, Miloš Vučević i Marko Carević Bato, sastali su se danas u Gradskoj kući, a tema sastnka bilo je uspostavljanje još bolje saradnje ova dva grada pobratima. Gradonačelnik je otvoreno ponudio pomoć Budvanima u kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine. 

Postoji već gotovo 3 decenije saradnja između Novog Sada i Budve, nekada intenzivnija nekada više u formi protokola, ali poslednjih godina ona je dobila na jednoj dinamici i intenzitetu, koji je delimično naravno usporen razlozima izazvanim pandemijom. Uprkos tome danas nam je u poseti predsednik Opštine Budva, Marko Carević sa visokom delegacijom – rekao je gradonačelnik  Vučević, nakon čega je istakao da Novi Sad u potpunosti stoji na raspolaganju Budvi i opštinama u Boki Kotorskoj koje su se kandidovale za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine.

Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas ovde kod svojih prijatelja, kod svoje braće, mi smo gradovi pobratimi još od 1995. godine i naše prijateljstvo i saradnja su išli zaista kontinuirano, međutim zbog svih dešavanje u Crnoj Gori, to i nije bilo baš na nekom nivou, ali nadamo se, ceneći da smo dve suverene zemlje, ali da ni jedna granica i politika ne mogu među braćom da naprave neku granicu – zahvalio se  Carević Gradonačelniku Novog Sada na podršci.

Prisutnima se obratio i direktor Fondacije EPK 2021, Nemanja Milenković koji je potvrdio da Budva i Opštine iz Boke Kotorske imaju punu podršku za kandidaturu za 2028. godinu.

Nsuzivo.rs, Objektiv24

Foto A.Vasilić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here