Početak Politika VUČIĆ: Vojvodina republika, taj film nećete gledati

VUČIĆ: Vojvodina republika, taj film nećete gledati

43
0

Predsednik je istakao da su politike različitih predstavnika opozicije kada je u pitanju Kosovo i Metohija potpuno identične, iako, na primer, Saša Janković kaže da Kosovo više nije srpsko, a Vuk Jeremić da Srbija ni po koju cenu ne treba da se odrekne Kosova

Iako se čini da su njihove politike dijametralno različite, one su suštinski iste, rekao je Vučić, istakavši i da je to što govori Jeremić utopija najgore vrste.

Odgovarajući na pitanje novinara, Vučić je rekao da, kada je o Kosovu i Metohiji reč, postoji nešto što je, kako je rekao, svim građanima jasno.

Znaju građani, kazao je, sve šta je bilo 1999, 2004, 2008, 2010. i 2011. godine.

“Janković vam svakoga dana govori da je Kosovo nezavisno i da nikad neće biti srpsko, a Jeremić svakog dana govori da se ni za živu glavu ne treba odreći Kosova. Jasno je da je to utopija najgore vrste”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa Dodikom.

Njima, kazao je, ne smeta to što tobože izlaze sa različitim stavovima, iako su oni suštinski isti.

“Oni hoće da sve uradim ja, a ne oni, i da onda ceo teret ovog sveta padne na moja pleća”, rekao je Vučić.

U svemu tome se, kaže, naročito ističu oni koji doveli državu do bankrotstva, kosovske nezavisnosti i odvajanja Crne Gore od Srbije.

Zato nije nimalo slučajno to što se koalicioni partneri Jankovića zalažu da Vojvodina bude republika.

“Sve je u redu. Srbija je demokratska zemlja i taj film nećete gledati. To nećete videti ne zato što ja to neću ili neko drugi neće, već zato što to neće građani Vojvodine”, kazao je Vučić i podsetio da u najvećem broju vojvođanskih opština SNS, na čijem je čelu, ima apsolutnu većinu.

Autor: RTS/Tanjug.   Foto: N.N.