Početak Gradske vesti Za konkurse Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu obezbeđeno više novca

Za konkurse Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu obezbeđeno više novca

20
0

Na konferenciji za medije, resorni sekretar Dane Basta govorio je o povećanju budžeta za konkurs Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u iznosu od 225 miliona dinara, skoro dvostruko više nego prošle godine.

Konkurs će biti raspisan 1. februara, a trajaće do 1. maja.

„Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu raspisaće 1. februara konkurse u oblastima razvoja sporta, sportske infrastrukture i omladinske politike, a za projekte i programe u tim oblastima u 2023. godini u pokrajinskom budžetu obazbeđeno je znatno više novca nego prethodne godine“, izjavio je na konferenciji za medije resorni sekretar.

Prema rečima Baste za doprinos razvoju sistema sporta predviđeno je 65,6 miliona dinara, a sredstva za ovu namenu prošle godine iznosila su 43,6 miliona.

„Ovim, znatno većim ulaganjem u sportsku infrastrukturu obezbedićemo našim sportistima na lokalnom nivou mnogo bolje uslove za bavljenje sportom“, rekao je Basta.

Trideset miliona dinara je izdvojeno za konkurs za organizaciju i učešće na međunarodnim manifestacijama od značaja za AP Vojvodinu, koji će takođe trajati od 1. februara do 1. aprila.

Povećana su i sredstva za afirmaciju žena u sportu, pa je ovogodišnji budžet 10 miliona dinara, a za afirmaciju školskog i univerzitetskog sporta izdvojeno je 8 miliona dinara.

Za sprovođenje omladinske politike opredeljeno je 28 miliona dinara, za osnaživanje i osnivanje kancelarija za mlade pet miliona, a Fond za talente će na raspolaganju imati 3 miliona dinara.

Novi Sad, 25. januar 2023. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here