Zakazivanje pregleda preko call centra i aplikacije „Moj doktor“

U Domu zdravlja “Novi Sad” u skladu sa odlukom i preporukom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, sa ciljem optimizacije broja
termina za pregled kod izabranog lekara, pregledi mogu da se zakazuju pozivom call centra, kao i putem aplikacije “Moj doctor” preko android telefona.

Za one pacijenti koji iz nekog razloga na ovakav način ne mogu da zakažu svoj pregled, to mogu uraditi kod timske sestre.

Dom zdravlja ponedeljkom ima veliki broj poziva, nekada i do 10 000, najviše u popodnevnim satima, pri čemu se dnevno obradi između 3500 i 5000, u zavisnosti od dana.

Sistem funkcionise tako da u svakom trenutku u realnom vremenu, kol centar istovremeno može da primi 90 poziva, one koji su preko tih 90, nakratko isključuje, pa se tako dešava da pacijenati pomisle kako im je neko prekinuo vezu ili ih iskljucio, a u stvari oni nisu ni u ušli u sistem pa moraju sačekati na odgovor operatera.

Ovaj vid zakazivanja obezbeđuje slobodan termin kod skoro 90% izabranih lekara, i to danas za danas, najkasnije sutra dan.

Redovno se prati frekvencija i brzina zakazivanja radi boljeg funkcionisanja i povećavanja broja operatera.

Građani se mole za razumevanje i strpljenje, budući da je ovo način da bez čekanja u redu ispred ambulante dobiju svoju zdravstvenu zaštitu.