Zakon o zabrani pušenja u zatvorenim prostorima uskoro na snazi, potvrđuje ministarka zdravlja

Ministarka Zdravlja, Danica Grujičić, naglasila je da bi Zakon o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru trebalo da stupi na snagu sledeće godine.

Grujičićeva je istakla da je Zakon o zabrani pušenja već pripremljen i prošao je kroz Ministarstvo Zdravlja, sada se čeka odobrenje ostalih ministarstava.

„On treba da stupi na snagu sledeće godine. On je spreman, prošao je Ministarstvo zdravlja, sada ide na ostala ministarstva, onda zakonodavstvo. Mora da se uklopi u ostale zakone, ali ja se nadam da će sledeće godine to proći. Odnosiće se samo na pušenje u zatvorenom prostoru“, izjavila je ministarka Grujičić.

Grujičić je nedavno takođe izjavila da čak 75 odsto građana podržava taj zakon.

Podsećamo, javna rasprava o novom Zakonu o duvanu završena je krajem septembra. Pored zabrane pušenja u zatvorenim prostorima, kao jedna od važnih novina, u ovaj zakon će biti uključeni i proizvodi poput vejpa, pafa, nikotinskih vrećica i snusa, što do sada nije bio slučaj.

Prema poslednjim predlozima Nacrta zakona, pušenje će biti zabranjeno u restoranima, kafanama, kafićima, svim objektima zatvorenog tipa, na autobuskim stajalištima i stadionima.

izvor:Alo