Početak Gradske vesti Zanatske pivare i ljubitelji zanatskog piva na festivalu NS BEER CRAFT FEST

Zanatske pivare i ljubitelji zanatskog piva na festivalu NS BEER CRAFT FEST

19
0
Novi Sad, Srbija – Grad Novi Sad je prošle nedelje ugostio manifestaciju NS BEER CRAFT FEST, koja se održavala od 08. do 10. juna 2023. godine. Ova manifestacija je okupila ljubitelje zanatskog piva i privukla je pažnju kako domaćih tako i stranih učesnika i posetilaca.

Prvi dan manifestacije bio je posvećen radnoj konferenciji na kojoj su učesnici imali priliku upoznati se s potencijalima zanatskog pivarstva i turizma. Konferencija je privukla preko 30 stručnjaka i entuzijasta iz ove oblasti. Cilj je bio promovisati širenje proizvodnih kapaciteta, otvaranje novih radnih mesta i razmenu iskustava, s naglaskom na unapređenju kvaliteta proizvoda.

Tokom tri dana manifestacije, oko 30 registrovanih proizvođača – izlagača predstavilo je svoje proizvode, što je privuklo brojne posetioce koji su imali priliku da degustiraju širok spektar zanatskih piva i da uživaju u raznovrsnim ukusima.

Manifestacija NS BEER CRAFT FEST ima potencijal da promeni pejzaž zanatskog pivarstva u Novom Sadu i šire. Razmena iskustava između postojećih proizvođača i potencijalnih investitora otvorila je vrata proširenju kapaciteta u ovom sektoru. Osim toga, edukacija postojećih zaposlenih i novog kadra postaje ključna za dalji razvoj ove privredne grane.

NS BEER CRAFT FEST, u organizaciji udruženja „Za razvoj privrede i turizma, Liman“, kao i slične manifestacije koje ćemo imati prilike da posećujemo u Novom Sadu tokom leta, doprineće proširenju turističke ponude Novog Sada.

Grad Novi Sad je na korak bliže da postane regionalni lider u organizaciji manifestacija ovog tipa, a NS BEER CRAFT FEST ostavlja trajan utisak kao pokretač razvoja zanatskog pivarstva i turizma. Ova manifestacija je potvrdila da se Novi Sad sve više pozicionira kao epicentar ovih rastućih privrednih grana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here