Početak Gradske vesti Započela rekonstrukcija gradskog stadiona u Vrbasu, vredna 40,5 miliona dinara

Započela rekonstrukcija gradskog stadiona u Vrbasu, vredna 40,5 miliona dinara

8
0

U Vrbasu su započeti radovi na rekonstrukciji gradskog stadiona u vrednosti od 40,5 miliona dinara. Nakon više od 30 godina, stadion će dobiti završenu upravnu zgradu opremljenu svlačionicama, kupatilima, kancelarijama i sobama za igrače. Takođe, planirano je renoviranje postojećih tribina, postavljanje novih golova, izgradnja blagajnice i modernog informativnog pres centra. Sredstva za rekonstrukciju stadiona obezbedila je Pokrajinska vlada.

Predsednik opštine Vrbas, Predrag Rojević, ističe da se stadion nalazi u istom stanju kao pre 30 godina, kada je njegova izgradnja započeta, ali nikada nije završena.

Rekonstrukcija gradskog stadiona je projekat od izuzetnog značaja za celu zajednicu, ističe Rojević, naglašavajući da će poboljšati uslove za sport i doprineti promociji sporta u opštini Vrbas. On takođe ističe da je opština ove godine obezbedila rekordnu podršku od 49.524.100 dinara za 30 sportskih klubova, sa ukupno 2.268 članova. Ukupni budžet za sport je povećan sa 233,4 miliona dinara u 2023. na 274,5 miliona dinara u ovoj godini, a svi sportski klubovi mogu besplatno koristiti resurse Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“, od sportske dvorane do bazena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here