Početak Gradske vesti Zbog gužve šalteri novosadske policije subotom rade duže, Grad nudi dodatnu pomoć

Zbog gužve šalteri novosadske policije subotom rade duže, Grad nudi dodatnu pomoć

369
0

Radno vreme šaltera za izradu biometrijskih dokumenata na Bulevaru oslobođenja 143 biće produženo, saopštila je novosadska Policijska uprava.

Počev od 11. maja, šalteri za predaju dokumentacije za izradu ličnih karata i putnih isprava i preuzimanje ovih dokumenata radiće subotom u dve smene, odnosno od 8 do 21 čas.

Inače, zbog gužvi za izdavanje pasoša u šalter salama novosadske policije, u gradskoj upravi su rekli da su spremni da pomognu Policijskoj upravi kako bi se ovaj problem, koji godinama muči Novosađane, prevazišao.

Gradonačelnik Miloš Vučević je naveo da su imali kontakt sa policijom i da je Grad ponudio sve svoje prostorne, tehničke i ljudske kapacitete kako bi pomogao policiji da se brže izdaju putna dokumenta.

Čekamo od njih instrukcije. Sve što možemo, u ljudskim resusrsima, prostornim kapacitetima, Grad je spreman da uradi da Novosađani ne moraju da čekaju u redovima. Sve što budu tražili Grad će momentalno uraditi i nećemo gledati čija je koja nadležnost, već da uradimo ono što je u interesu građana„, naveo je gradonačelnik.

Vučević je potvrdio da su gužve na šalterima policije posledica toga jer se navršilo deset godina od početka izdavanja novih pasoša i sada veliki broj građana menja putne isprave, a pored toga, pred leto je uvek veća potražnja za ovim dokumentima.

Grad Novi Sad je i ranije pomagao policiji oko izdavanja pasoša, pa joj je tako pre skoro deset godina ustupio prostorije na Bulevaru oslobođenja kod Mosta slobode koje se i danas koriste, kao i deo ljudstva koji je na šalterima radio u periodu većih gužvi.

Dodajmo i da se trenutno u redovima ispred šalter sale kod Mosta slobode čeka od 5 časa ujutru kako bi se dobili termini za izradu dokumenta, a da su preko portala E-uprave prvi slobodni termini početkom jula.

Autor: 021.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here