Početak Uncategorized Zeleni festival od 3. do 7. juna u Novom Sadu

Zeleni festival od 3. do 7. juna u Novom Sadu

67
0

Ovogodišnji Zeleni festival biće održan u Novom Sadu (Bulevar vojvode Stepe 56) od 3. do 7. juna i obeležiće ga učešće preko 1000 dece iz predškolskih ustanova i osnovnih škola u Novom Sadu i jedinstveni program posvećen očuvanju i zaštiti životne sredine.

Tokom 5 dana festivala biće održano preko 40 ekoloških radionica za decu iz osnovnih škola i vrtića, bogat ekološki i kreativni program za sve Novosađane koji žele da doprinesu podizanju ekološke svesti naših najmlađih! Kao i do sada, ulaz na Zeleni festival biće besplatan za sve učesnike i građane.

Ideja manifestacije je da se kroz zajedničku saradnju organizacija koje se bave decom, obrazovnih ustanova i drugih ekoloških udruženja doprinese jačanju svesti o prirodi, smanjenju eksploatacije prirodnih resursa i stvaranju generacija odgovornih građana.

Ovom prilikom deca iz osnovnih škola i predškolskih ustanova iz Novog Sada upoznaće se sa temama smanjenje i separacija otpada, reciklaža, vodni resursi, otpadne vode, prirodna i zaštićena staništa u Srbiji, vrste ptica koje borave u našoj okolini, baštenske aktivnosti i sadnja, biodiverzitet, kao i sa biciklizam – ekološka aktivnosti koja je zdrava i smanjuje zagađenje vazduha.

Svi zainteresovani roditelji i deca iz Novog Sada moći će da prisustvuju najvećem EKO-maskenbalu u ponedeljak,3. maja od 17 časova, štampaju svoje eko-majice na recikliranom tekstilnom materijalu i uživaju u aktivnoj igri u igraonici Zabavnog parka Starli na Novom naselju.

Ideja eko – maskenbala jeste da podstaknemo decu da sami naprave svoje maske od recikliranog materijala ili da uz pomoć maske iskažu važne ekološke poruke. Zainteresovanost za učešće na maskenbalu potrebno je prijaviti na mejl deakademija@gmail.com

Izvor Luftika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here