Početak Gradske vesti Značajna investicija za unapređenje rada poljoprivrednih stručnih službi u Vojvodini

Značajna investicija za unapređenje rada poljoprivrednih stručnih službi u Vojvodini

49
0
  1. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je danas dodelio ugovore u vrednosti od 12,8 miliona dinara za nabavku opreme, mašina i održavanje objekata koji se koriste za pružanje savetodavnih usluga na teritoriji AP Vojvodine tokom 2023. godine.

Ugovore je uručio podsekretar Aleksandar Panovski, koji je izjavio da će se ovim programom povećati kapacitet savetodavnog sistema poljoprivrednih stručnih službi.

„Resorni sekretarijat je prvi put otvorio konkursnu liniju za jačanje kapaciteta poljoprivrednih stručnih službi. Za narednu godinu planiramo da povećamo iznos i izdvojimo 20 miliona u ove svrhe. Napravili smo pozitivne korake i verujem da ćemo samo unapređivati poslovanje savetodavnih i prognozno-izveštajnih službi čije je sedište na teritoriji AP Vojvodine, a sve na korist naše poljoprivrede,“ istakao je Panovski.

On je naveo da je finansirana ili sufinansirana nabavka vozila za obilazak terena, opreme neophodne za prezentovanje savetodavnog rada – računarske i laboratorijske opreme, kao i opreme za izvođenje ogleda i radova na tehničkom održavanju kancelarija i objekata koji se koriste u obavljanju savetodavnih poslova. Panovski je objasnio da je resorni sekretarijat po jednoj prijavi izdvajao najviše milion dinara, a da će razliku za nabavku tražene opreme obezbediti pravno lice.

Ugovori su potpisani sa devet poljoprivrednih stručnih službi, dve poljoprivredne savetodavne i stručne službe, Istraživačko-razvojnim institutom „Tamiš“ i Enološkom stanicom Vršac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here